Lájkolj minket!


Beindúltak a Bikás Parki edzések

Elkezdődtek az aikido foglalkozások a Bikás Parkban lévő három sportágat összefoglaló, illetve ennek a sportágnak a képviselői által "alapított" Bikás Budo Akadémián. Jelenleg még csak heti kettő, de a novemberi hónaptól heti négy edzéssel várjuk az aikido iránt érdeklődőket. Az igazán elhivatott tanulók így akár havi 16-17 edzésen is részt tudnak venni, ami jelentős technikai, illetve állóképességi fejlődést jelent.

Bővebben...

Búcsú Both Jánostól

"...2016.November 30.-án reggel 5 órakor eltávozott közülünk az egyik legelhivatottabb tanítványom, illetve barátom Both János. Nincsenek szavak amellyel le tudnám írni megdöbbenésemet, illetve fájdalmamat. Kitartása és hozzáállása példaértékű volt. Ez úton szeretném a családja felé tolmácsolni az együttérzésemet saját, illetve a tanítványok nevében.

Bővebben...

Goodwill Ambassador

Mesterünket 2020-ban a japán székhelyű Zensyokan Kolostor rendszer világi Zen szerzetesnek és "Goodwill Ambassador"-nak fogadta be.

Bővebben...

AikiMag Interjú a dojovezetővel.

Elég sokat cikkeztem már idáig a stílusok közti "keresztezésekről", amit az angol irodalom cross training-nek nevez, viszont a cikkek elsősorban aikidós szempontból mutattak be más edzéseket. A közelmúltban lezajlott egy szeminárium, amit Janik Zsolt sensei tartott, Lengyel Tamás kempo shihan felkérésére kempósoknak. Sajnos egyéb elfoglaltságaim nem engedték, hogy személyesen is részt vegyek az eseményen, viszont a jelen lévő mesterek szívesen tettek eleget az interjú felkérésnek.

Bővebben...

Új dojo Kelenföldön

A megnövekedett létszám miatt úgy döntöttünk, hogy egy nagyobb terembe tesszük át a dojo székhelyét. Így ismét a XI. kerületre esett a választásunk. Az új betatamizott terem a jelenlegi termünk több mint kétszerese. 

Bővebben...

Interjú a dojovezetővel.

Decemberi hagyományos évzáró edzés a Jamabiko dojoban. (2013)

Az idén év végén is felkérést kapott mesterünk, a Jamabiko dojo vezetőjétől, hogy a megszokottól eltérően ott tartsa meg az év utolsó edzését.  Ekkor készítettünk ezt a rövid interjút a dojochoval.

Bővebben...

Embléma változás

Tizennyolc év után lecserélésre került a régi emblémánk. Erre azért volt szükség mert az alapból Aikido harcművészeti oktatás kibővült az Iaido harcművészeti alapok oktatásával, így  ennek megfelelően a dojo elnevezése is Aikido-Iaido Dojo-ra változott.

Bővebben...

Akupunktúra foglalkozás

A nyári szabadságolások előtt az utolsó edzésen kivételesen nem fegyveres foglalkozás hanem egy nem mindennapi akupunktúrás, illetve akupresz-
szúrás előadás  volt amit kedves ismerősöm Kovács Tamás tartott. Mielőtt bármit is írnék az előadásról,  itt egy rövid leírás azoknak akik csak most találkoz-
tak előszőr ezekkel a fogalmakkal:

Bővebben...

Költözés

Rengeteg edzéssel eltöltött idő után ismét költözésre kell adnunk a fejünket. Nagyon a szívünkhöz nőtt ez a terem, de nincs más választásunk. Ideiglenesen a budaörsi Androméda Sportcentrumba (ABS) tesszük át a foglalkozásainkat. 

Bővebben...

Budaörsi dojo

A tervek szerint a hétvégéig befejeződnek az építési munkálatok a budaörsi dojoban. Ez a viszonylag kisméretű edzőterem (20m2), maximum 4 felnőtt vagy 6 gyereknek biztosíthat gyakorlási lehetőséget.

Bővebben...

További cikkeink...

  1. Bemutató Pilisen

Alkategóriák